mE-I-AkU-

mE-I-AkU-

Monday, December 31, 2012

Akhirnya tulisan ini menjadi tulisan paling akhir untuk tahun ini 2012 melangkah kita esok tahun 2013 tapi dalam islam kita dah lama memasuki TaHuN baru pada 1 Muharam 1434 Hijrah pada 15 November 2012 haritu hehe...apa pun azam tahun ni sangat2 berbeza dari tahun2 lepas dan ianya adalah rahsia....... semoga menjadi hamba Allah yang taat dan anak yang solehah serta isteri yang baik dan ibu yang mithali aminnn......... sebelum melangkah kita imbas la sket apa2 yang tertinggal dan yang berlaku dan terjadi pada 2012 suka duka pahit manis kehidupan dan dengan pengalaman inilah kita menjadi lebih berpengetahuan insyaallah sume tu jadikanlah pengajaran selain memori indah..>_< i love it. For my Hubby being your wife is Great-full in mylife and for having u my kids (Qayyum & Qasrina) is such a Wonder-full kids and amazing no words can say that and MOM&MIL u are always in my heart. SARANGEO.


HAha.. Deliver time ni lah hasilnya...hehehe Pada 10-01-2012 Siti Qasrina selamat dilahirkan di Hospital Serdang Selangor Alhamdulillah kini usianya 10 hari lagi setahun....;-)

 

05-05-2012 dan ini sekitar majlis cukur jambul My Princes.......together with her cozen Zara and kenduri syukur for Syuib.



Majlis Pertunangan anak buah , Pic atas ni hasil tangan D'touch istimewa hantaran dari pihak Dara untuk Teruna ermm Majlis berlangsung pada 09-06-2012 bertemakan Biru air Lautku >_<.  

 

16-06-2012 Hantaran untuk adik Aisya dari pihak lelai untuk perempuan


 16-06-2012 hantaran adik biras dari pihak perempuan untuk lelaki


21 Jualai 2012 Bersamaan 1 Ramadhan 1433 Umat Islam berpuasa ermmm seperti biasa untuk tahun sebelum2nya waktu berbuka adalah waktu paling best sebab mcm2 makananlah yang terhidang atas meja dan ni hidangan sedikit sebyk waktu berbuka klu nk letak 29 pic mau pengsan so ini je pic yg sempat diambil so selamat berbuka hahahaha...


 11-08-2012 Time out hehe Waktu berbuka di luar bersama keluarga...........waktu ni we all berbuka di KWC sambil saje jln2 cari baju raye budak2 . Makanan kt sini kira sedap juga la so u all ble try ... ;-) , aduh  lupa plak nk bw ubs tuk bb ni so kena gak sambung.........



THIS IS MY LOVELY FAMILY


Ha Jeng Jeng ni dia foto raye 2012 walaupun xlah seberapa sebab first keluarga dtg petang and other one terpaksa beraya dia hospital (sian anak susuanku zara) atas sebab2 itu pic terpaksa di + wat ever pun this year (2012) my family tema is RED hoho...>_< i likesss anyway dha congmal sarangeo.




OK yang atas ni plak tempahan manik untuk last year ermm agak simple sket tak heavy kira xde crumble2 la so tuk next year 2013 rase cam malas nk jahit manik lagi mungkin jahit tuk diri sendiri je ingat nk fokus on hantaran apa pun keputusan belum muktamad...hopefully ape pun yang akan saya lakukan sumenya dengan izin ALLAH yang ESA insyaAllah amin...;-)



Monday, October 22, 2012

EhHemmmmMMMmmmm.... wah! lame rasenyer tak check-in ingat terus je continues mengarang citer tp sbb sibuk n ada benda2 yang xmengiZinkan jaDi terbantutla niat nak teruskan..... Tapi xper ni dah ada mase sket bole la teruskan niat dihati hahaha......Sebelum tu lagi bape hari untuk kita umat Islam meraikan Hari Raya Aidiladha rase sayu jer dlm hati ni kenapa pun xtau mungkin sbb "Dalam Hati Ada Taman" kahkah....cam tak logik plak duh...papun setiap perayaan yang kita umat Islam sambut pasti tercalit sedikit kesayuan yang teramat mengingati yang telah tiada dan menginsafi yang sedia ada.....walau apa jua perasaan Hari raya adalah hari yang paling Bahagia insyaalah, bukan sebab dapat mkn ketupat tp sbb hari raya bukanlah hari yang biasa.....Hari ini isnin cam biaser hari yang kurang bermood untuk bekerja hahahaaha camnepun kena kerja tapi teringat dua orang putera n puteri raje kt umah tu apa la meke2 buat kan last weeks dua2 g klinik demam nampak abg dah 90% sihat tp adik still have a fever mlm td dh semalaman x tdor pening kepala gak rase pagi ni nk g keje....harap2 sihat la anak ummi balik nnt aminnnnn. Wah panjang lebar punyer hampir2 nk lupa post beberapa pic hantaran mase anak buah tunang hehehe.....let's see how is it......tadaaaaaaaaaaaa


9 hasil keseluruhannya yang telah Dsiapkan oleh D'Touch


Sirih JunJung


Pemanis Mulut untuk si UDA.. hehehe


Bunga Tangan Si DARA....>_<


Tuesday, July 31, 2012

KenDuri -KenDara

MAJLIS KESYUKURAN DAN BERENDOI PERMAISURI SITI QASRINA....
majlis dibuat bersama sepupu Zara dan Syuib pada 05-05-2012, terima kasih pada adik beradik jiran tetangga yang byk membantu saudara mara dan sahabat handai juga tak lupa terima kasih atas kehadiran anda memeriahkan lagi majlis.......pess



KAD JEMPUTAN


SEMPAT POSING SAMBIL ROUNDING BULATAN


SNAP FOTO BERSAMA2 BERADIK2 & SAUDARA MARA


UMMI & GUNGJUMAMA HEHE >_<



SAYA SITI QASRINA


JOMM TENGOK VIDEO JAP....


video

OK then selesai,,,next episode will be update.....tuk diri sendiri n enjoy this hehe sampai ketemu lagi esok sayonara....from love

d'tOuCh

ahakkkkk..................sambil2 tu siapkan tempahan manik check-check it out..............




My LoVesS


ERMMMMMMMMMMMMMMMMM PIN PIN.................lama gak nak discontinue citer ni pape pun ni de kesempatan boleh la teruskan apa yang patut untuk thn baru ni akhirnya 2nd Baby ku pun Alhamdulillah selamat dilahirkan pada tangga 10-01-2012 *tarikh yang same juga dengan paklang sebelah dady nye,,,, hehehe ble putun kek sesama nnt* baby girls 3.3kg Lahir di hospital SerDang SelanGor >_< @_@ DiberiNama Siti Qasrina Binti Mohd Rizal.


10-01-2012 1st Day




Wednesday, April 4, 2012

kelip kelip mata rase usia kandungan ku sudah hampir menunggu hari, rezeki d selangor agaknye nasib la tak besalin masa kt CH, klu tak jenuh gak hehehe.......nak panjang citer cam boring sape nk bc tp ringkasnya be4 deliver bby sempat lah lg d'touCh cozen nye pertunangn xde lah hebat tp bolehla tolong la sekadar yg mampu..... :-p sampai je umah cozen dia tengah deko wadrop tuk majlis tu ermmmm nampak cam senang tp susah gak nk d jadikan cerita idea tu datang cara yg sgt spontan so kuarlah idea2 yng boleh la diterima pakai kot sehingga siap deko tu alhamdulillah apa pun b4 terlalu lmbt wish gak lah selamat bertunang dr k.eita tuk shamshida sopie...... :-) apa lg jom ler lihat sket D'touCh k.eita ni tp yg ni ade episod tau cuma episod dia lmbt sket hahahah check it out................................... >_<




Pelamin Pertunangan



Hantaran ni yg dDeko diAmond touCh



Majlis bermula dan bersurai alhamdulillah selesai.....

to be continues...............

Tiba masa honeeeyyyymooonnn setelah berhempas pulas memenatkn diri melibatkn dan terlibat dalam agenda wajib uda dan dara..... kita g tempat sejuk sket maklumlah cuaca kini sgtlah panas tp xg jejauh sebelah sinun jer disana apa lagi check it out laa........


diAmond touCh



Perjalaan yang penuh penantian ......lame lg ke ummi nk sampai


Akhirnya destinasi yang dituju sampai jua alhamdulillah
CAMERON HIGHLAND

bersila sambil menjamu selera d tepi air terjun lata kijang tp sowi air terjun nye x kelihatan sebb ditutup oleh mamat berbaju jingga hahahaha

kid's


Strawberry farm fiesta (fotografer terjun huhuh)



sepetang di pasar malam sungguh sejuk....



empat bersaudara



anak buah bersama acu



Dperjalan pulang ini yg dpt kupancing sgt sedap (mataku xberkelip lihat mak lang mkn dengan penuh kusyuk) >_<



Selamat Tinggal CH ada umur kita jumper lg sayonara.............

SekiAn....................

Haaaahahaaaa ni mase bertandang plak rase cam x lengkap plak klu tak post pic ni yang masuk semua cam xmuat jer hahaha so apa lagi layannn... jer la cuci2 mata



Purple Grap anggor sweetty



Mak lang pun tumpang glamm gitu



Renjis2 dari Bonda tercinta



Renjis2 dari abangde & kakakde



Renjis2 dari mak lang n adikde



Selesai sudah Majlis bertandang...........

Selamat pengantin baru walaupun dh lame sket tp still hoott spice right..... semoga bahagia menempuhi alam rumahtangga dan berlayarlah dgn sebaik mungkin (duh like pelayar plak) K.eita alwayssss doakan kebahagian adik2 akak ni......... >_< terkenang zaman dulu2 plak



2 Merpati seJoli



Tumpang kebahagiann hehehehe




everlasting...




Sedikit bingkisan dari sentuhan diAmond touCh untuk dear sis in low layannnnnnn :-)

DiAmond TouCh

5 Berbalas untuk pihak lelaki



Bunga Rampai Lov Ring King



Sireh Junjung Merata



Pemanis Mulut untuk SiUda



kain Pelekat la La La la...........


Sejadah

Sekian...